Runosmäen apteekki

Palvelumme

 

Lääkeneuvonta

Apteekkimme farmaseuttinen henkilökunta opastaa sinua sekä reseptilääkkeiden että itsehoitotuotteiden käytössä. Tarkistamme lääkkeiden toimittamisen yhteydessä myös lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset. Tahdomme näin varmistaa lääkehoitosi tehokkuuden ja turvallisuuden.
Apteekissamme sinua palvelevat eri sairauksiin erikoistuneet yhdyshenkilöt. Meiltä löytyy erityisosaamista muun muassa sydänsairauksiin, astmaan ja diabetekseen liittyvissä asioissa. Yhdyshenkilöltä saa myös ohjeita sairauteen vaikuttavista elintavoista.

 

Lääkevaihto ja hintaneuvonta

Kaikissa Suomen apteekeissa on sekä resepti- että itsehoitolääkkeiden hinnat samat (poislukien nikotiinikorvauslääkkeet).
Voimme vaihtaa halutessasi reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri kiellä vaihtoa.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa

 

Reseptien uusiminen

Reseptien voimassaoloaika vaihtelee vuodesta kahteen. Voit hakea reseptillä jäljellä olevia lääkkeitä reseptin voimassaolon ajan. Vanhentunut resepti, tai resepti, jossa ei ole lääkettä jäljellä tulee uusia. Apteekkimme voi halutessasi lähettää reseptin uusimispyynnön puolestasi. Sähköisen reseptin uusimispyynnön lähettäminen on apteekkimme asiakkaille maksuton palvelu. Uusiminen kestää lääkäristä riippuen 1-8 arkipäivää.
Voit myös itse lähettää uusimispyynnön reseptistäsi lääkärille sähköisesti Kanta-palvelussa.

 

Lääkkeiden annosjakelu

Koneellinen annosjakelu on maksullinen palvelu, jossa apteekki tarkistaa asiakkaan kokonaislääkityksen ja toimittaa säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin pakattuina 2 viikoksi kerrallaan. Annospussien kanssa toimitetaan joka kerta ajantasalla oleva lääkityskortti, josta käy ilmi asiakkaan koko lääkitys. Ennen annosjakelun käynnistämistä tarkistetaan kokonaislääkitys ja yhteensopimattomuudet yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.
Koneellinen annosjakelu lisää lääketurvallisuutta ja säästää potilaan ja yhteiskunnan lääkekustannuksia. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti niille, joilla on useita lääkkeitä käytössään.

 

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekkimme ottaa maksutta vastaan lääkejätteitä kotitalouksilta ja toimittaa ne hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle. 

Lääkejätteiden palauttaminen:

 • Poista pakkauksista henkilötiedot
 • Pakkaa erilleen:
  • läpipainopakkausten lääkeliuskat ja purkkipakkausten sisältö; poikkeus sytostaatit, jotka palautetaan alkuperäispakkauksissaan – älä tuo apteekkiin lääkejätteen mukana muita pahvipakkauksia tai muovipurkkeja
  • voidemaiset ja nestemäiset lääkkeet tuubeissaan ja pulloissaan
  • pistävät/viiltävät tuotteet pakattuina vahvaan muovi-pakkaukseen tai lasiastiaan
  • jodi (Betadine, Idosorb, Jodix) 
  • elohopeakuumemittarit